Vítáme Vás na našem eshopu. Budeme rádi, když navštívíte naši kamennou prodejnu v Táboře u autobusového nádraží, kde naleznete daleko více farmářských produktů. Postupně budeme nové produkty nahrávat na eshop, za zdržení se omlouváme.

Recept na krůtí guláš

Guláš neodmyslitelně patří do české kuchyně. Byť jsou základy stejné, recept každé rodiny se bude lišit poměrem koření, může se lišit i výběrem masa. Klasikou pro přípravu je hovězí kližka, někdo dává přednost vepřovému, známé jsou i tábornické guláše z masa míchaného mletého nebo z uzenin. Za vyzkoušení určitě stojí i guláš z masa z krůty. Krůta přidá jídlu novou chuť a zajímavě oživí běžný jídelníček. Navíc je zdravější variantou díky lepšímu poměru tuků a je mnohem lépe stravitelnější.

Suroviny:

  • 800 g krůtího masa
  • 3 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • trocha oleje.
  • Hladká mouka na zahuštění.
  • Základem koření je bobkový list
  • několik kuliček nového koření
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • drcený kmín.
  • Guláši dodá na síle i lžička sušených feferonek.

Postup:

Rozpalte olej a nechte na něm zesklovatět pokrájenou cibuli. Pokud chcete guláš voňavější a chutnější, můžete místo oleje použít sádlo, a navíc přidat i 10 dkg slaniny. Maso pokrájené na kostky prudce opečte, přidejte krájená rajčata a papriky, jako poslední stroužky česneku. Koření přidejte podle zvyku, řádně promíchejte a zalijte vodou. Krůtí maso je zpracované poměrně rychle, stačí chvíli podusit, dokud nezměkne. Poslední úpravou je zahuštění guláše hladkou moukou, kterou rozpustíte v troše vody, nebo do guláše nalámejte a rozvařte krajíc chleba.


Ke guláši se skvěle hodí houskové i bramborové knedlíky, úspěch budou mít i přílohové bramboráčky. Pokud chcete ušetřit čas, můžete nabídnout i těstoviny nebo rýži. Guláš skvěle chutná i s chlebem. Tedy krůtí guláš si můžete naplánovat nejen jako skvělý oběd pro celou rodinu, ale i sytou a rychlou večeři.